Nov18 11/18/2011 4:44:00 PM by Giannis

 Με την συμμετοχή πολλών ενεργών πολιτών της Νέας Μάκρης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, η πρώτη συνάντηση στελεχών της Πολιτικής Κίνησης «Ελεύθεροι Πολίτες» με την συμμετοχή και του ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου στη Νέα Μάκρη.

read more...
Nov18 11/18/2011 2:59:00 PM by Giannis

  

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου των Ελευθέρων Πολιτών καταψήφισε την κυβέρνηση Παπαδήμου ως μια νέα προσπάθεια να περάσουν οι ξεπερασμένες και αποτυχημένες πολιτικές του Μνημονίου, μέσα από το Κοινοβούλιο. Το κίνημα όμως για μια Νέα Αρχή στην πατρίδα μας φουντώνει στην κοινωνία και ενεργοί πολίτες κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης Κεντροαριστεράς ενισχύουν τις τάξεις των Ελευθέρων Πολιτών. Παρουσιάζουμε 300 νέα πρόσωπα που συμπληρώνουν τον πρώτο πυρήνα των 250 στελεχών σε όλη την Ελλάδα και τα οποία αποτελούν το δεύτερο κύμα προσχωρήσεων στην Πολιτική μας Κίνηση.
read more...
Nov18 11/18/2011 10:53:00 AM by Giannis

 Συζητείται πρώτα στο Υπουργικό Συμβούλιο και ακολούθως κατατίθεται στη Βουλή

Στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο προϋπολογισμός και το μεσημέρι αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή. Στις 12.30 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2012 σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει. Ωστόσο, όπως ο ίδιος έχει ανακοινώσει, ο νέος προϋπολογισμός θα είναι ο πρώτος που θα προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα. 
read more...
Nov18 11/18/2011 10:43:00 AM by Giannis
Λιγότερα έσοδα παρά το… τσουνάμι χαρατσιών, «αλχημείες» για να κλείσει η «μαύρη τρύπα»!
 
Παρά τον βομβαρδισμό των Ελλήνων με αλλεπάλληλους φόρους και χαράτσια, τα δημόσια έσοδα στο 10μηνο του 2011 είναι λιγότερα από το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Μάλιστα για να επιτευχθεί ο φετινός δημοσιονομικός στόχος στο σκέλος των εσόδων, το υπουργείο Οικονομικώνθα πρέπει να συλλέξει 10,669 δισεκατομμυρίων ευρώ στο διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.  
read more...
Nov18 11/18/2011 10:26:00 AM by Giannis
 
ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ - ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Ανοίγει ο δρόμος για να παγώσουν τα υπερτιμολογημένα χαράτσια της ΔΕΗ. Το Πρωτοδικείο της Καλαμάτας εξέδωσε προσωρινή διαταγή να μη διακοπεί η παροχή ρεύματος στη Δήμητρα Διακουμέα και τον σύζυγό της.
 
Αν δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, θα προκληθεί «έμφραγμα» στα δικαστήρια από τα αμέτρητα λάθη στον υπολογισμό του ειδικού τέλους

Προσωρινή διαταγή στη ΔΕΗ να μη διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε καταναλωτή, στον οποίο η Επιχείρηση χρέωσε υπέρογκο και λανθασμένα υπολογισμένο το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, εξέδωσε χθες το μεσημέρι το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας και η πρωτοδίκης Αμαλία Παπαδάκη. 

read more...
Nov17 11/17/2011 2:21:00 PM by Giannis

 

Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση φαίνεται ότι επιτέλους προωθούνται αποτελεσματικές πολιτικές για τους υγροβιότοπους της Αττικής. Η Λιμνοθάλασσα Σκάλας Ωρωπού και η εκβολή του Ασωπού, η Λίμνη Μαραθώνα, το Έλος Σχινιά, η Λίμνη Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο, το Έλος Λούτσας, το Ρέμα Ραφήνας, η Λιμνοθάλασσα Ψάθας στα Μέγαρα, το Βουρκάρι στα Μέγαρα, ο Υγροβιότοπος Πάχης στα Μέγαρα και οι Αλυκές στην Ανάβυσσο, επιτέλους φαίνεται να οριοθετούνται και να εντάσσονται σε καθεστώς προστασίας από το κράτος μετά και από τις επανειλημμένες παρεμβάσεις στην Βουλή ήδη από το 2000. 

 

read more...
Nov17 11/17/2011 2:09:00 PM by Giannis

 Εξόχως αποκαλυπτικά για το πολιτικό σκηνικό αλλά και την ψυχολογία του εκλογικού σώματος είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την δημοσκόπηση της Alco για το Newsit με αφορμή τη νέα κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

 
Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που γίνεται για τη νέα κυβέρνηση, αφού έγινε από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου 2011 και περιλαμβάνει και την άποψη των πολιτών για τους χειρισμούς των πολιτικών αρχηγών.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η πλειοψηφία των πολιτών διάκειται θετικά στον Λουκά Παπαδήμο αφού το 68% των ερωτηθέντων λέει ΝΑΙ στο πρόσωπό του!
read more...
Nov17 11/17/2011 12:42:00 PM by Giannis

 Να μην εξαντληθεί η αυστηρότητα του νόμου σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, κάλεσε το υπουργείο Οικονομικών η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), ζητώντας επιπλέον, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, να βρεθούν οι σχετικοί πρακτικοί τρόποι. Στην χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔΑ παρείχε «πολιτική κάλυψη» στις νόμιμες ενέργειες των δήμων για να μην κοπεί το ρεύμα σε περιπτώσεις αδυναμίας.

read more...
Nov17 11/17/2011 12:22:00 PM by Giannis
Επιβολή προστίμου 100 ευρώ σε βάρος των φυσικών προσώπων που θα διαπιστώνεται κατά τη διάρκεια ελέγχου ότι δεν ζητούν αποδείξεις για τις αγορές τους, προβλέπεται μεταξύ άλλων, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση....

Το πρόστιμο θα καταβάλλεται εντός 10 ημερών σε οποιαδήποτε ∆ΟΥ, με έκπτωση 50%. 

read more...
Nov17 11/17/2011 11:27:00 AM by Giannis

 Νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην πληρώσουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων περίπου 356.000 οικονομικά αδύναμοι πολίτες που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ πρόκειται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών έπειτα από σχετική πρόταση της ΚΕΔΕ. Παράλληλα λόγω ακριβώς του Ειδικού Τέλους το υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από σχετική πρόταση της ΚΕΔΕ, προσανατολίζεται να μην εισπράξει το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) για το 2010, που αφορά ιδιοκτήτες με ακίνητα αντικειμενικής αξίας μεγαλύτερης των 400.000 ευρώ.

 
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω