Jan12 1/12/2012 11:55:00 AM by Giannis

 Το Μνημόνιο «χτυπάει» και την υγεία. Στην… εντατική βρίσκεται μαζί με το ΕΣΥ και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Ασθενοφόρα για… απόσυρση με 600.000 χλμ. μεταφέρουν ασθενείς σε όλη την Ελλάδα ενώ κάποια άλλα παραμένουν εδώ και μήνες παρκαρισμένα στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ λόγω έλλειψης χρημάτων για ανταλλακτικά.

 

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο τραγική εξαιτίας της ελλείψεως γιατρών των οποίων οι συμβάσεις λήγουν και δεν ανανεώνονται

read more...
Jan12 1/12/2012 11:11:00 AM by Giannis

 Ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος taxisnet, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά οι εμπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ από όλες τις επιχειρήσεις για τις φορολογικές περιόδους που ξεκινούν από την 1η Ιανουαρίου 2012. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, στην οποία διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση εκπρόθεσμων και τροποποιητικών δηλώσεων η ηλεκτρονική υποβολή καθίσταται υποχρεωτική για φορολογικές περιόδους από την 1η Απριλίου 2012 και εφεξής

read more...
Jan12 1/12/2012 11:01:00 AM by Giannis

 Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή προς ψήφιση με την μορφή τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Ταυτοχρόνως στο ίδιο νομοσχέδιο προωθείται ρύθμιση με βάση την οποία ενεργοποιείται για οφειλέτες προς το ΙΚΑ, η αυτόφωρη διαδικασία δίωξης , για οφειλές που ξεπερνούν το ποσό των 150.000 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται τα πρόσθετα τέλη.

 
Με τη νέα ρύθμιση κεφαλαιοποιούνται οι οφειλές και οι επιβαρύνσεις που υπήρχαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011. Ακολούθως δίδεται στους οφειλέτες οι εξής εναλλακτικές ρυθμίσεις:
read more...
Jan12 1/12/2012 10:53:00 AM by Giannis

 Προθεσμία έως τον Ιούνιο δίνει η Ευρωπαϊκή Ενωση για να μπει λουκέτο στους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) και απειλεί με πρόστιμο 35.000 ευρώ την ημέρα για καθέναν που θα παραμένει ενεργός.

Να τιναχθεί στον αέρα κινδυνεύει ο προϋπολογισμός όλων των έργων για την Αττική αν έως τον Ιούνιο δεν κλείσουν όλες οι χωματερές. Μετά τον Ιούνιο η Ευρωπαϊκή Ενωση απειλεί με πρόστιμο 35.000 ευρώ την ημέρα για κάθε χωματερή που θα παραμένει ενεργή. «Με αυτά τα πρόστιμα, ένας χρόνος καθυστέρησης θα κοστίσει όσο όλος ο προϋπολογισμός των έργων της Αττικής», λένε παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής.
read more...
Jan11 1/11/2012 12:28:00 PM by Giannis

 Με μεγάλη καθυστέρηση, μετά και την γενική κατακραυγή για τις διαδικασίες συμμετοχής των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στο πρόγραμμα, ξεκίνησε η υλοποίηση των δράσεων κοινωφελούς εργασίας συνολικού προϋπολογισμού 188 εκατ. ευρώ.

 
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επιλογής των δικαιούχων φορέων στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας για την πρόσληψη 31.341 ανέργων με προϋπολογισμό 100.161.088 ευρώ. 
read more...
Jan11 1/11/2012 11:18:00 AM by Giannis

 Οργιο παρανομίας παρατηρείται στα θρησκευτικά παζάρια, με την ανοχή των δήμων, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Μάλιστα η «ταρίφα» κυμαίνεται από 130 ως 160 ευρώ ανά 4 τετραγωνικά μέτρα για δύο ημέρες για κάθε άδεια.

 

Συγκεκριμένα έλεγαν ότι διάφοροι επιτήδειοι που ενδημούν στις διοικήσεις των σωματείων των πλανόδιων επαγγελματιών ελέγχουν τις κληρώσεις που γίνονται σε διάφορους δήμους, σε συνεργασία με παράγοντες της δημοτικών αρχών για την απόκτηση των θέσεων στα παζάρια

read more...
Jan11 1/11/2012 10:45:00 AM by Giannis

 Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες Ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015». Το νομοθέτημα εισάγεται την Πέμπτη προς επεξεργασία σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί στην Ολομέλεια.

 
Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο περιλαμβάνει νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο και για επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές προς τα ταμεία.
read more...
Jan10 1/10/2012 11:43:00 AM by Giannis

 Πριν καλά καλά ισχύσουν οι νέες αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, όπου κατά περιπτώσεις θα φθάνουν μέχρι και το 15%, με νέες δηλώσεις του ο πρόεδρος της εταιρίας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων ανατιμήσεων εντός του 2012.

 
Ο κ. Ζερβός υπενθύμισε πως τα οικονομικά της ΔΕΗ είναι σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση αλλά και ότι το 2011 η εταιρία κατέγραψε μεγάλες ζημιές. Ξεκαθάρισε πως μόνο με νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση μπορούν να κοπούν τα προνόμια και οι εκπτώσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, σε όποιους εργαζόμενους και όσα νοικοκυριά τα κατέχουν. 
read more...
Jan10 1/10/2012 10:49:00 AM by Giannis

 Οι πρώτες 26.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τις προτάσεις 85 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, και όλα πλέον είναι έτοιμα για την έκδοση των προκηρύξεων και την επιλογή των ανέργων.

Οι πρώτες 26.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τις προτάσεις 85 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, και όλα πλέον είναι έτοιμα για την έκδοση των προκηρύξεων και την επιλογή των ανέργων.
 
Οι θέσεις αυτές κατανέμονται σε επτά Περιφέρειες και οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε 368 υπηρεσίες. Το επόμενο βήμα είναι η έγκριση από το ΑΣΕΠ των προκηρύξεων, που θα υποβάλουν οι συμπράττοντες φορείς.
read more...
Jan9 1/9/2012 12:49:00 PM by Giannis

Ενεργειακά πιστοποιητικά πρέπει να προσκομίζουν από σήμερα οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις Εφορίες, προκειμένου να νοικιάσουν ακίνητα, καθώς η σχετική υποχρέωση που ίσχυε από πέρυσι για τις αγοραπωλησίες επεκτείνεται και στις μισθώσεις.
Το κόστος έκδοσης των πιστοποιητικών κυμαίνεται από 1 - 2,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με τη χρήση του ακινήτου, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών (ΠΟΜΙΔΑ) ζητά, εφόσον δεν εισακούστηκε το αίτημα για αναβολή του μέτρου, να μειωθούν οι αμοιβές των μηχανικών που εκδίδουν τα πιστοποιητικά.

read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω