Jan10 1/10/2012 10:49:00 AM by Giannis

 Οι πρώτες 26.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τις προτάσεις 85 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, και όλα πλέον είναι έτοιμα για την έκδοση των προκηρύξεων και την επιλογή των ανέργων.

Οι πρώτες 26.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τις προτάσεις 85 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, και όλα πλέον είναι έτοιμα για την έκδοση των προκηρύξεων και την επιλογή των ανέργων.
 
Οι θέσεις αυτές κατανέμονται σε επτά Περιφέρειες και οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε 368 υπηρεσίες. Το επόμενο βήμα είναι η έγκριση από το ΑΣΕΠ των προκηρύξεων, που θα υποβάλουν οι συμπράττοντες φορείς.
read more...
Jan9 1/9/2012 12:49:00 PM by Giannis

Ενεργειακά πιστοποιητικά πρέπει να προσκομίζουν από σήμερα οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις Εφορίες, προκειμένου να νοικιάσουν ακίνητα, καθώς η σχετική υποχρέωση που ίσχυε από πέρυσι για τις αγοραπωλησίες επεκτείνεται και στις μισθώσεις.
Το κόστος έκδοσης των πιστοποιητικών κυμαίνεται από 1 - 2,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με τη χρήση του ακινήτου, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών (ΠΟΜΙΔΑ) ζητά, εφόσον δεν εισακούστηκε το αίτημα για αναβολή του μέτρου, να μειωθούν οι αμοιβές των μηχανικών που εκδίδουν τα πιστοποιητικά.

read more...
Jan9 1/9/2012 12:11:00 PM by Giannis

 Στην κατάργηση του 14ου μισθού, δηλαδή του δώρου Πάσχα και του επιδόματος αδείας, προσανατολίζεται το υπουργείο Εργασίας, ενώ ο 13ος μισθός σε πρώτη φάση φαίνεται να εντάσσεται στις μηνιαίες αποδοχές.

Οι πιέσεις από την τρόικα είναι πλέον ασφυκτικές και, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για τη μείωση των μισθών, τότε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, θα καταργηθεί ο 14ος μισθός, ο 13ος θα ενσωματωθεί στις μηνιαίες αποδοχές, ενώ θα παγώσουν οι ωριμάνσεις, τουλάχιστον για μία τριετία. Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο την παρούσα χρονική στιγμή, με την κυβέρνηση να τηρεί στάση αναμονής, περιμένοντας τα αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζεται για νομοθετική παρέμβαση στην περίπτωση του ναυαγίου στις συζητήσεις εργαζομένων και εργοδοτών.
read more...
Jan9 1/9/2012 11:51:00 AM by Giannis

 Εως το τέλος Ιανουαρίου οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν: τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ του 2012, τη δόση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου επί των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης, τον φόρο εισοδήματος 2011, τον φόρο για εκπρόθεσμη υποβολή παλαιών δηλώσεων και την πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ.

Το χέρι στην τσέπη, για να πληρώσουν φόρους, τέλη και έκτακτες εισφορές, καλούνται να βάλουν μέχρι το τέλος του μήνα εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι..
Την ίδια ώρα, μισθωτοί και συνταξιούχοι βλέπουν τις μηνιαίες αποδοχές τους να «ψαλιδίζονται» ακόμη περισσότερο με την αύξηση της παρακράτησης φόρου λόγω της εφαρμογής της νέας φορολογικής κλίμακας με το μειωμένο στις 5.000 ευρώ αφορολόγητο όριο και της ενσωμάτωσης στην παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης του 2012. Οι συνολικές μηνιαίες απώλειες θα κυμανθούν από 21 έως 110 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 850 και μέχρι 2.500 ευρώ.
Ειδικότερα, έως το τέλος Ιανουαρίου οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν:
read more...
Jan5 1/5/2012 11:08:00 AM by Giannis

 Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός αναδείχτηκε κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου, του φορέα που αντικαθιστά τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων.

 
Ο νέος φορέας, θα αναλάβει να λειτουργήσει τις νέες μονάδες διαχείρισης σκουπιδιών, θα είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και θα συμμετέχουν σε αυτόν η Περιφέρεια Αττικής και οι 66 δήμοι της περιφέρειας.
 
Σκοπός του νέου φορέα είναι η επεξεργασία ανακύκλωση, η κατασκευή μονάδων και η αποκατάσταση των παράνομων χωματερών. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι η Αττική πρέπει να βρει λύσει στο χρόνια πρόβλημα με τα απορρίμματα. 
read more...
Jan5 1/5/2012 10:47:00 AM by Giannis

 Στο μάτι του “μεγάλου αδελφού” θα μπαίνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που θα...
εξετασθεί σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργικό Συμβούλιο κατά τον φορολογικό έλεγχο των επιτηδευματιών και των ελευθέρων επαγγελματιών θα εφαρμόζονται νέα αντικειμενικά κριτήρια για τον προσδιορισμό του εισοδήματος τα οποία δεν θα είναι πλέον μαχητά.
Ενδεικτικώς, για τον προσδιορισμό των ακαθάριστων εσόδων και συνεπώς του φόρου των επαγγελματιών αυτών θα λαμβάνονται υπόψη οι τραπεζικές καταθέσεις, οι δαπάνες του, ο οφειλόμενος ΦΠΑ, ακόμη και ο κύκλος εργασιών άλλων συγγενών επαγγελματιών.
Οι τεχνικές υπολογισμού θα καθορισθούν αναλυτικά με υπουργική απόφαση και θα αφορούν στον προσδιορισμό με έμμεσο τρόπο των εσόδων, κερδών, εκροών και ΦΠΑ. 
read more...
Jan5 1/5/2012 10:36:00 AM by Giannis

 Το πολυνομοσχέδιο σκούπα με το οποίο επιχειρείται να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες των υπουργείων, εν όψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα στα μέσα Ιανουαρίου, θα βρεθεί στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου της Πέμπτης, που συνεδριάζει στις 15:30 το μεσημέρι. Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει θέματα όπως η απελευθέρωση του κλάδου των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, ρυθμίσεις για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και διατάξεις για την εξυγίανση των υπερχρεωμένων δήμων και περιφερειών.

read more...
Jan4 1/4/2012 6:01:00 PM by Giannis

 Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι το θέμα με τις παραιτήσεις των δύο οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, που προκάλεσαν αναταραχή τόσο στο χώρο της πολιτικής, όσο και στη Δικαιοσύνη, μετά τις καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο τους.

 
Σε νέες δηλώσεις που έκαναν, χθες, άφησαν αιχμές για το εσπευσμένο κλείσιμο της έρευνας. Όπως λένε, στην πρώτη προφορική κατάθεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσαν στοιχεία και ονόματα.
read more...
Jan4 1/4/2012 3:14:00 PM by Giannis

 "Μείζον ζήτημα εγείρεται για το υπουργείο Οικονομικών με τον επί της ουσίας εξαναγκασμό σε παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, οι οποίοι είναι τα πρόσωπα που από τον Νοέμβριο χειρίζονταν μεγάλες υποθέσεις μη καταβολής ΦΠΑ και χρεών στο Δημόσιο, καθώς και κρίσιμες υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων", τονίζει με ανακοίνωσή της η ΔΗΜ.ΑΡ. Τονίζει επίσης ότι "η επιστολή παραίτησής τους αναδεικνύει ζητήματα 'απαγορεύσεων και υπαγορεύσεων' κατά την τέλεση του καθήκοντός τους, γεγονός που υποχρεώνει αμέσως την πολιτική ηγεσία του υπ. Οικονομικών σε εξηγήσεις τόσο για τα καταγγελλόμενα όσο και για τις συνθήκες λειτουργίας του νεοσύστατου θεσμού".

read more...
Jan4 1/4/2012 2:49:00 PM by Giannis

 Πακέτο μέτρων ετοιμάζει η κυβέρνηση Παπαδήμου για την περαιτέρω μείωση του ελλείμματος αλλά η συνολική ανάκαμψη δεν αναμένεται πριν από το 2020.

Λουκέτα σε μια σειρά από φορείς του Δημοσίου που κρίθηκε ότι δεν προσφέρουν ουσιαστικό έργο περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση Παπαδήμου για την περαιτέρω μείωση του ελλείμματος ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το νέο Μνημόνιο.

Το 2012 θεωρείται ως χρονιά - ορόσημο για την επιβίωση της χώρας και την παραμονή στο ευρώ. Ωστόσο, όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι για την Ελλάδα, η πραγματική ανάκαμψη - με την επιστροφή σε έντονους ρυθμούς ανάκαμψης θα αργήσει αρκετά χρόνια. «Μιλάμε για το 2020 , ίσως και αργότερα», αναφέρουν χαρακτηριστικά

read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω