Jan5 1/5/2012 10:47:00 AM by Giannis

 Στο μάτι του “μεγάλου αδελφού” θα μπαίνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που θα...
εξετασθεί σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργικό Συμβούλιο κατά τον φορολογικό έλεγχο των επιτηδευματιών και των ελευθέρων επαγγελματιών θα εφαρμόζονται νέα αντικειμενικά κριτήρια για τον προσδιορισμό του εισοδήματος τα οποία δεν θα είναι πλέον μαχητά.
Ενδεικτικώς, για τον προσδιορισμό των ακαθάριστων εσόδων και συνεπώς του φόρου των επαγγελματιών αυτών θα λαμβάνονται υπόψη οι τραπεζικές καταθέσεις, οι δαπάνες του, ο οφειλόμενος ΦΠΑ, ακόμη και ο κύκλος εργασιών άλλων συγγενών επαγγελματιών.
Οι τεχνικές υπολογισμού θα καθορισθούν αναλυτικά με υπουργική απόφαση και θα αφορούν στον προσδιορισμό με έμμεσο τρόπο των εσόδων, κερδών, εκροών και ΦΠΑ. 
read more...
Jan5 1/5/2012 10:36:00 AM by Giannis

 Το πολυνομοσχέδιο σκούπα με το οποίο επιχειρείται να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες των υπουργείων, εν όψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα στα μέσα Ιανουαρίου, θα βρεθεί στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου της Πέμπτης, που συνεδριάζει στις 15:30 το μεσημέρι. Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει θέματα όπως η απελευθέρωση του κλάδου των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, ρυθμίσεις για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και διατάξεις για την εξυγίανση των υπερχρεωμένων δήμων και περιφερειών.

read more...
Jan4 1/4/2012 6:01:00 PM by Giannis

 Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι το θέμα με τις παραιτήσεις των δύο οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, που προκάλεσαν αναταραχή τόσο στο χώρο της πολιτικής, όσο και στη Δικαιοσύνη, μετά τις καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο τους.

 
Σε νέες δηλώσεις που έκαναν, χθες, άφησαν αιχμές για το εσπευσμένο κλείσιμο της έρευνας. Όπως λένε, στην πρώτη προφορική κατάθεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσαν στοιχεία και ονόματα.
read more...
Jan4 1/4/2012 3:14:00 PM by Giannis

 "Μείζον ζήτημα εγείρεται για το υπουργείο Οικονομικών με τον επί της ουσίας εξαναγκασμό σε παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, οι οποίοι είναι τα πρόσωπα που από τον Νοέμβριο χειρίζονταν μεγάλες υποθέσεις μη καταβολής ΦΠΑ και χρεών στο Δημόσιο, καθώς και κρίσιμες υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων", τονίζει με ανακοίνωσή της η ΔΗΜ.ΑΡ. Τονίζει επίσης ότι "η επιστολή παραίτησής τους αναδεικνύει ζητήματα 'απαγορεύσεων και υπαγορεύσεων' κατά την τέλεση του καθήκοντός τους, γεγονός που υποχρεώνει αμέσως την πολιτική ηγεσία του υπ. Οικονομικών σε εξηγήσεις τόσο για τα καταγγελλόμενα όσο και για τις συνθήκες λειτουργίας του νεοσύστατου θεσμού".

read more...
Jan4 1/4/2012 2:49:00 PM by Giannis

 Πακέτο μέτρων ετοιμάζει η κυβέρνηση Παπαδήμου για την περαιτέρω μείωση του ελλείμματος αλλά η συνολική ανάκαμψη δεν αναμένεται πριν από το 2020.

Λουκέτα σε μια σειρά από φορείς του Δημοσίου που κρίθηκε ότι δεν προσφέρουν ουσιαστικό έργο περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση Παπαδήμου για την περαιτέρω μείωση του ελλείμματος ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το νέο Μνημόνιο.

Το 2012 θεωρείται ως χρονιά - ορόσημο για την επιβίωση της χώρας και την παραμονή στο ευρώ. Ωστόσο, όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι για την Ελλάδα, η πραγματική ανάκαμψη - με την επιστροφή σε έντονους ρυθμούς ανάκαμψης θα αργήσει αρκετά χρόνια. «Μιλάμε για το 2020 , ίσως και αργότερα», αναφέρουν χαρακτηριστικά

read more...
Jan4 1/4/2012 2:39:00 PM by Giannis

 Αιχμές Σπ. Μουζακίτη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης παραίτησης του Γρ. Πεπόνη και του ιδίου

 
Τη σοβαρή κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου για προστασία φοροφυγάδων αντιμετωπίζει ο άλλοτε ισχυρός ειδικός γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και των Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπ. Οικονομικών Γ. Καπελέρης, την παραίτηση του οποίου ζήτησε και έλαβε χθες, μετά τις εξελίξεις, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος.
read more...
Jan4 1/4/2012 1:07:00 PM by Giannis

 Υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας άφησε χθες σαφείς αιχμές για την εμπλοκή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας σε κυκλώματα παραεμπορίου.

Καταγγελίες ότι ανώτατα στελέχη δημοτικών αστυνομικών, εμπλέκονται σε υποθέσεις υπόθαλψης και διευκόλυνσης παραεμπόρων ελέγχει ήδη η ΕΥΠ, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ενώ και για το λαθρεμπόριο καυσίμων συγκεντρώνονται στοιχεία για τον ίδιο λόγο. Έχει διαπιστωθεί ότι δεν προχωράει η εγκατάσταση του συστήματος εισροών - εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων διότι υπάρχει συναλλαγή, κάτω από το τραπέζι, μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών (υπηρεσιακοί, εφοριακοί, τελωνειακοί παράγοντες) με μέρος της αλυσίδας διακίνησης των καυσίμων.
read more...
Jan3 1/3/2012 5:32:00 PM by Giannis

Δρομολογείται, όπως όλα δείχνουν, η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες, από 9 που είναι σήμερα. Η αλλαγή θα ισχύσει για τις σειρές που θα καταταγούν μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης και όχι για τους ήδη υπηρετούντες.

read more...
Jan3 1/3/2012 5:25:00 PM by Giannis

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (cedefop), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ένας στους έξι Ευρωπαίους της ηλικιακής κατηγορίας 18 έως 24 ετών ή αν προτιμάτε το 16,5% του ευρωπαϊκού νεανικού πληθυσμού, βρισκόταν ακριβώς σε αυτή την κατάσταση το 2010 και «τα δεδομένα για το 2011, αν και δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, είναι πιθανόν να δείξουν περαιτέρω επιδείνωση».

read more...
Jan2 1/2/2012 2:58:00 PM by Giannis

 Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να προσέλθουν στους αρμόδιους Δήμους όσοι έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τη διόρθωση των λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.

 
Σε κάθε περίπτωση, οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν το τέλος που υπολογίστηκε για φέτος και μετά τη διόρθωση των στοιχείων, η διαφορά θα αφαιρεθεί από το τέλος ακινήτων του 2012, όπως σημειώνει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.
 
Παράλληλα, η ίδια εγκύκλιος παρέχει οδηγίες για τη διευκόλυνση πληρωμής του τέλους, για όσους φορολογούμενους δηλώνουν αδυναμία πληρωμής.
 
Σημειώνεται ότι η εγκύκλιος αυτή εκδόθηκε βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εξόφληση του τέλους του 2012 σε πέντε διμηνιαίες δόσεις, και την 31η Μαρτίου ως ημερομηνία υπολογισμού του τέλους ακινήτων για το 2012.
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω