Feb8 2/8/2012 3:35:00 PM by Giannis

 Σαρωτικές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των ΔΕΚΟ, εισηγμένων και μη, καθώς και τραπεζών που τελούν υπό κρατικό έλεγχο, με περικοπές πρόσθετων αποδοχών και ρυθμίσεις που ανοίγουν το δρόμο για την άρση της μονιμότητας στις επιχειρήσεις, φέρνει η συμφωνία με την τρόικα που βρίσκεται προ των πυλών.

Οι δανειστές μας απαιτούν δραστική μείωση του μισθολογικού κόστους στις δημόσιες επιχειρήσεις, με απόλυτη προτεραιότητα σε εκείνες που βαίνουν προς αποκρατικοποίηση ώστε να καταστεί πιο ελκυστική η ιδιωτικοποίησή τους, με περικοπές αποδοχών, προσωπικού και ευκολότερες μετακινήσεις εργαζομένων εντός των επιχειρήσεων. Επίμονες φέρεται να είναι οι πιέσεις που ασκούνται και για γενναίες περικοπές στα λεγόμενα «ευγενή ταμεία», στα οποία υπάγονται και ταμεία μεγάλων εισηγμένων δημοσίων επιχειρήσεων.
read more...
Feb8 2/8/2012 3:22:00 PM by Giannis

 Ανατροπές στις απολαβές για χιλιάδες εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα φέρνει η μείωση της κατώτατης αμοιβής σε συνδυασμό με τη λήξη της μετενέργειας στο τρίμηνο (αντί εξάμηνο) των περισσοτέρων κλαδικών συμβάσεων εργασίας. Συμπαρασύρονται τα επιδόματα ανεργίας και άλλες παροχές. Aπό 15% - 20%, ανάλογα με τον κλάδο απασχόλησης, θα είναι η πρόσθετη απώλεια εισοδήματος από τα 68 και πλέον επιδόματα και τις παροχές που τίθενται υπό επαναδιαπραγμάτευση από «μηδενική βάση»

Φθηνότερη από 20% έως 40% γίνεται η αμοιβή της μισθωτής εργασίας με τη διπλή νομοθετική παρέμβαση (στα κατώτατα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (EΓΣΣE) και στη μετενέργεια των κλαδικών και των ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων) που θα συνοδεύει το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.
read more...
Feb8 2/8/2012 12:33:00 PM by Giannis

 Τον κίνδυνο στάσης πληρωμών του εμπορικού κόσμου επισημαίνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, δικαιολογώντας μάλιστα ώς ένα βαθμό τη συμπεριφορά αυτή.

 
Η απόφαση για την αποστολή της επιστολής ελήφθη ύστερα από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της συνομοσπονδίας εν είδει προειδοποίησης για το τι αναμένεται να ακολουθήσει εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης.
read more...
Feb8 2/8/2012 12:04:00 PM by Giannis

 Στα γραφεία των πολιτικών αρχηγών έφθασε λίγο μετά τις 9.15 το πρωί η πρόταση της τρόικας. Πρόκειται για την βάση της συμφωνίας που θα οδηγήσει στη νέα δανειακή σύμβαση, δηλαδή το περίφημο «προμνημόνιο», το οποίο οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί καλούνται να εγκρίνουν ή απορρίψουν.

Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης έχουν ατύπως περί τις τέσσερις ώρες να μελετήσουν το τελικό κείμενο της πρότασης που βρίσκεται στα χέρια τους, ενώ θα ακολουθήσει σύσκεψή τους υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, που με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα γίνει πιθανότατα στις 3 το μεσημέρι, για να ακολουθήσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να εγκριθεί κατ' αρχήν το πρόγραμμα.
Εχει προηγηθεί ένα ακόμη ολονύχτιο θρίλερ με πολλά «τελεσίγραφα», αναπόφευκτους συμβιβασμούς και διαβουλεύσεις.
read more...
Feb8 2/8/2012 11:56:00 AM by Giannis

 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

 
2η Σύσκεψη Στελεχών Βορείου Ελλάδος
 
«Για μια κυβέρνηση με κοινωνική δικαιοσύνη»
 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
«ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ»
(ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ)
Δήμος Παύλου Μελά, Οδ. Λαγκαδά 221

ΩΡΑ 12:00

read more...
Feb8 2/8/2012 11:45:00 AM by Giannis

 ΣΤΟ 8% Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

ΣΤΟ 54% ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟ 35% ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ!
 
Η «Iskra» αναδημοσιεύει, όπως κάνει συνήθως, χωρίς κρίσεις και σχόλια, για την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητά της, στοιχεία από τη δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.
 
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης παρουσιάστηκαν, αναλυτικά, στο αποψινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού στις 21:00.
read more...
Feb7 2/7/2012 1:03:00 PM by Giannis

Έντονος είναι ο προβληματισμός και για την επίτευξη του στόχου για 150 χιλιάδες αποχωρήσεις ως το 2015, αφού η απαίτηση της τρόικας να μην προσμετρηθούν στο συνολικό αριθμό οι αποχωρήσαντες του 2010, τινάζει στον αέρα τον έως τώρα προγραμματισμό
Μαζικές απολύσεις και μάλιστα χωρίς σαφή κριτήρια έρχονται στο Δημόσιο. Οι καθυστερήσεις στη θεσμοθέτηση ενός αξιόπιστου συστήματος αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων, αλλά και το επιτακτικό αίτημα της τρόικας για 15 χιλιάδες απομακρύνσεις εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα εντός του 2012, οδηγούν σε τυφλά λουκέτα και απολύσεις. Την ίδια ώρα, έντονος είναι ο προβληματισμός και για την επίτευξη του στόχου για 150 χιλιάδες αποχωρήσεις ως το 2015, αφού η απαίτηση της τρόικας να μην προσμετρηθούν στο συνολικό αριθμό οι αποχωρήσαντες του 2010 -αλλά η όλη διαδικασία να θεωρηθεί ότι άρχισε από 2011- τινάζει στον αέρα τον έως τώρα προγραμματισμό.

read more...
Feb7 2/7/2012 12:26:00 PM by Giannis

 Τελευταία ευκαιρία για ευνοϊκή ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους έχουν περισσότεροι από 800.000 φορολογούμενοι με χρέη προς το Δημόσιο τα οποία δεν υπερβαίνουν τα 75.000 ευρώ αν πρόκειται για επιχειρήσεις και τα 10.000 ευρώ αν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα. Με τον περιορισμό των δόσεων και την εστίαση της ρύθμισης σε μικροοφειλέτες, το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά αυξημένες εισπράξεις τους προσεχείς 24 μήνες.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για την ενεργοποίηση της νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών η οποία μετά τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, υπό την πίεση της τρόικας για αυστηροποίηση των διατάξεων, θα δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης σε έως 24 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 100 ευρώ.
read more...
Feb7 2/7/2012 12:19:00 PM by Giannis

 «Εκλογές το αργότερο στις 8 Απρίλη» διαμηνύουν από το περιβάλλον του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας

Με απόλυτα επίσημο τρόπο ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γ. Καρατζαφέρης σε όλες τις προηγούμενες συσκέψεις, υπό τον πρωθυπουργόΛουκά Παπαδήμο, υποστήριξαν την πολιτική βούλησή τους για την παράταση της κυβέρνησης συνεργασίας, ώστε να σωθεί η «παρτίδα» εάν και εφόσον ανάψουν τα φώτα στον προθάλαμο της νέας δανειακής σύμβασης-μαμούθ.
Το ζήτημα -είναι σίγουρο- απασχολεί ιδιαιτέρως και τα τρία κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς άπαντες αντιλαμβάνονται ότι από τον χρόνο της θητείας θα κριθούν οι «λεπτομέρειες» και η εφαρμογή τους χωρίς πισωγυρίσματα.
read more...
Feb3 2/3/2012 6:11:00 PM by Giannis

 Θέμα ασφάλειας των 5 εκατομμυρίων πολιτών του λεκανοπεδίου θέτει ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με επιστολή του τον Πρωθυπουργό, ενημερώνοντας τον για το πρόβλημα που έχει ανακύψει από τη μη ύπαρξη των πόρων για την απρόσκοπτη συνέχιση παροχής υπηρεσιών αλλά και τη συντήρηση οδικών αξόνων σε ανεκτό επίπεδο για 550 χιλιόμετρα του οδικού δικτύου, που πλέον ανήκει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας.

read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω