Aug8 8/8/2012 12:12:00 PM by Giannis

 Στο τραπέζι οι περικοπές των «δώρων» στους υπαλλήλους και η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης.

Δυσκολότερο γίνεται για την κυβέρνηση το εγχείρημα διάσωσης των ειδικών μισθολογίων λόγω της «μαύρης τρύπας» στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ και πλέον στην καλύτερη των περιπτώσεων προβάλλει ορατό το ενδεχόμενο οι μειώσεις αποδοχών των 250.000 εργαζομένων (ένστολοι, γιατροί, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί κ.ά.) να μετατεθούν για την 1-1-2013.
Την ίδια ώρα υπό την πίεση των αυξημένων αναγκών για τις περιστολές δημοσίων δαπανών, αναθεωρούνται επί το σκληρότερο τα σενάρια για τις περικοπές στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές καθώς και για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, ενώ στο τραπέζι παραμένουν η κατάργηση των «δώρων» στο Δημόσιο και τις συντάξεις.
read more...
Aug7 8/7/2012 11:56:00 AM by Giannis

 Με την επιβολή κλιμακωτής εισφοράς 2% έως 15%, από το πρώτο ευρώ και σε όλες τις συντάξεις που μετά τις παρακρατήσεις οι οποίες ήδη γίνονται παραμένουν πάνω από τα 700 ευρώ, σκοπεύει η κυβέρνηση να «καλύψει» τις ανάγκες...
χρηματοδότησης των Ταμείων και να «πιάσει» το στόχο της εξοικονόμησης 5 ή 5,5 δισ. ευρώ στη διετία 2013 ή 2014 από τα οποία τα 3 δισ. ευρώ θα προέλθουν από το «ψαλίδι» στα κοινωνικά  προνοιακά επιδόματα. Αυτό προβλέπει το βασικό σενάριο των περικοπών που, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Η», «κερδίζει έδαφος» στις... ασκήσεις «επί χάρτου» στις οποίες επιδίδονται τα επιτελεία των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προκειμένου να «κλειδώσουν» τις μειώσεις και τα ποσά τα οποία ζητούνται με όσο το δυνατό δίκαιο τρόπο και χωρίς να αυξηθούν τα ήδη «αυτόματα» αυξανόμενα (με βάση το νόμο Λοβέρδου ? Κουτρουμάνη) όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

read more...
Aug7 8/7/2012 11:40:00 AM by Giannis

 Υπηρεσία αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του παραγωγών ενεργοποίησε ο ΕΛΓΑ για την άμεση και έγκυρη πληροφόρησή τους. Έτσι οι παραγωγοί μπορούν να καλούν στον αριθμό 1540 του τηλεφωνικού...

κέντρου εξυπηρέτησης αγροτών και να ενημερώνονται σχετικά με: -τις τελευταίες πληρωμές αποζημιώσεων ΕΛΓΑ ή των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων ΠΣΕΑ που έχουν καταβληθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς -το στάδιο που βρίσκονται οι δηλώσεις ζημιάς των παραγωγών για τα έτη μετά το 2011 
read more...
Aug7 8/7/2012 11:00:00 AM by Giannis

 Το νομοσχέδιο θα περιέχει 77 διοικητικές πράξεις και θα είναι έτοιμο έως τις 20 Αυγούστου. Στόχος να απλουστεύει τις διαδικασίες και να ξεπερνάει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ώστε να προωθηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις αμέσως.

Το «πράσινο φως» για την απεμπλοκή χρονοβόρων, ατελέσφορων διαδικασιών, και σίγουρα ασύμβατων με την απόφαση για άμεση προώθηση της λίστας ιδιωτικοποιήσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, άναψαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.
Σε λιγότερο από δύο ώρες που διήρκεσε η σύσκεψη, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ενημερώθηκαν αναλυτικά από τη νέα ηγεσία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (τους κ. Αθανασόπουλο και Εμίρη) παρουσία των υπουργών Γ. Στουρνάρα και Κ. Χατζηδάκη, συζήτησαν τους όρους, τις προϋποθέσεις και τους στόχους και συμφώνησαν για τα επόμενα κρίσιμα βήματα που θα βασιστούν και στο νομοσχέδιο-σκούπα που θα είναι έτοιμο γύρω στις 20 Αυγούστου.
read more...
Aug3 8/3/2012 11:57:00 AM by Giannis

Από σήμερα αρχίζει η διάθεση τωνδελτίων κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ για εξαήμερεςδιακοπές. Η διάθεση των 76.200 δελτίων θα γίνεται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών καθημερινά εκτός αργιών, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος και μέχρι εξαντλήσεως τους. Αναλυτικά οι πληροφορίες για το πρόγραμμα στον διαδικτυακό τόπο των ΚΕΠ και από το site του Ε.Ο.Τ. ή www.visitgreece.gr.

read more...
Aug2 8/2/2012 12:01:00 PM by Giannis

Το επίδομα θα είναι ετήσιο και θα είναι 300 ευρώ και θα παρέχεται σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, ώστε τα παιδιά τους να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση ( Δημοτικό και Γυμνάσιο).

read more...
Aug1 8/1/2012 2:44:00 PM by Giannis

Οι εκπρόθεσμοι θα χάσουν το αφορολόγητο και το δικαίωμα των δόσεων

Σιωπηρή παράταση για την υποβολή περίπου 200.000 φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος της εβδομάδας έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών. 
Η επίσημη διορία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων εξέπνευσε την Τρίτη και συνολικά υποβλήθηκαν 5,3 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων.
read more...
Aug1 8/1/2012 1:47:00 PM by Giannis
Σε 5 δόσεις ώς τον Απρίλη του 2011.
Στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που θα λάβουν οι πολίτες τις επόμενες ημέρες, θα περιλαμβάνεται η πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων.
read more...
Jul31 7/31/2012 1:26:00 PM by Giannis

Στο 22,5% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2012, σημειώνοντας αύξηση κατά 6,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. 

read more...
Jul30 7/30/2012 5:34:00 PM by Giannis

Η Δημοκρατική Αριστερά και ο Πρόεδρός της Φώτης Κουβέλης, δηλώσαμε ξεκάθαρα σε όλους τους τόνους προεκλογικά ότι θα συμβάλουμε στο σχηματισμό κυβέρνησης με στόχο να την επαναδιαπραγμάτευσης και την σταδιακή απαγκίστρωση από τα Μνημόνια, την πραγμάτωση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την άρση των αδικιών που προκάλεσε η πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων. 

read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω