Aug20 8/20/2012 1:35:00 PM by Giannis

 Εως 35% περικοπές στις ΔΕΚΟ, κατάργηση και δώρων στο Δημόσιο,

«ψαλίδι» στις συντάξεις

Ετοιμο είναι το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ, που, υπό τις παρούσες συνθήκες, αποτελεί τη μοναδική οδό για να επιτύχει η Ελλάδα την παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής της. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μεταξύ άλλων, προβλέπει νέες περικοπές μισθών, οι οποίες είναι εξαιρετικά πιθανό να «αγγίξουν» και πάλι τους μισθούς στον στενό δημόσιο τομέα, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η νέα μείωση κατά 30% - 35% των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. 

read more...
Aug20 8/20/2012 1:18:00 PM by Giannis

 Τις τελευταίες λεπτομέρειες για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ αναμένεται να οριστικοποιήσει σήμερα το οικονομικό επιτελείο κατά την διάρκεια νέας σύσκεψης, ούτως ώστε ο φάκελος με τα μέτρα να παραδοθεί στον πρωθυπουργό.

Το απόγευμα ή το αργότερο αύριο το πρωί ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει τον Αντώνη Σαμαρά εν όψει και των κρίσιμων ραντεβού που θα έχει εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζ.Κ. Γιούνκερ στην Αθήνα, την καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο και τον πρόεδρο Ολάντ στο Παρίσι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο (ρεπορτάζ Εθνος: Κώστας Τσαχάκης) στην πρότασή του για το πακέτο μέτρων της επόμενης διετίας έχει περιλάβει νέο μοντέλο εργασιακής εφεδρείας, το οποίο θα εφαρμοστεί ως εξής:
read more...
Aug9 8/9/2012 12:03:00 PM by Giannis

 Δύο εναλλακτικά σενάρια για μείωση των συντάξεων από τα 700 ευρώ επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, ενώ παράλληλα εξετάζει την αύξηση του ελάχιστου απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης από τα 15 στα 20 χρόνια.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων», το πρώτο σενάριο προβλέπει:
 
• μείωση 3% για συντάξεις από 700-1.000 ευρώ
• μείωση 5% για συντάξεις από 1.000-1.400 ευρώ
• μείωση 10% για συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ 
read more...
Aug9 8/9/2012 11:50:00 AM by Giannis

 Μόνο στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης στις 8 Σεπτεμβρίου αποφάσισε να παρευρεθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επέλεξε να μη δώσει πανηγυρικό τόνο, ως είθισται, στην επίσκεψή του στην Εκθεση. Οι λόγοι της απόφασής του άπτονται της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, η οποία δεν θα έχει ολοκληρωθεί έως τότε, οπότε αυτονόητοι λόγοι σοβαρότητας επιβάλλουν να αποφύγει τις όποιες εξαγγελίες, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους θα είναι ακόμη σε εξέλιξη. Σύμφωνα δε με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), που επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές, η συζήτηση της αξιολόγησης της τρόικας θα διεξαχθεί στο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου. 

read more...
Aug9 8/9/2012 11:38:00 AM by Giannis

 Αμεσος έλεγχος στους διοικητές των ΔΕΚΟ για το αν έχουν εφαρμόσει τη νομοθεσία σε μισθολογικά και υπαλληλικά θέματα.

Την παραδειγματική τιμωρία, και μάλιστα με ταχείες διαδικασίες, των δημοσίων υπαλλήλων που παρανομούν ζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Οικονομικών. Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μεταβεί, αύριο Πέμπτη, μικτό κλιμάκιο από τα υπουργεία Οικονομικών υπό τον κ. Χρ. Σταικούρα και από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης και να συζητήσουν με τον κ. Αντ. Ρουπακιώτη την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε η τιμωρία των επίορκων υπαλλήλων του δημοσίου να γίνεται με διαδικασίες εξπρές.
read more...
Aug9 8/9/2012 11:28:00 AM by Giannis

 Ανοιχτό το ζήτημα καθώς η κυβέρνηση θέλει να έχει εναλλακτική πρόταση σε περίπτωση που η τρόικα εγείρει ενστάσεις για τη λίστα των περικοπών. Αναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές στο έλλειμμα, με τους λιγότερο οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Με σαφή κριτήρια για την επιλογή των εναλλακτικών σεναρίων για το νέο πακέτο μέτρων προσήλθε στη «βάση» του υπουργείου Οικονομικών χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Αναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές στο έλλειμμα, με τους λιγότερο οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία. 

read more...
Aug8 8/8/2012 1:03:00 PM by Giannis

 Πληθαίνουν τα προβλήματα για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Θόδωρος Αμπατζόγλου αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα Τετάρτη στο ΔΣ του Συλλόγου πρόταση για αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Οργανισμού από την 1η Σεπτεμβρίου.

 
Με αναστολή της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από τις 20 Αυγούστου και για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, προειδοποίησαν την Τρίτη και οι συμβεβλημένοι γιατροί του Οργανισμού.
read more...
Aug8 8/8/2012 12:45:00 PM by Giannis

 Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως και τις 10 Αυγούστου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

 
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, παρατείνεται:
 
Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, για τους υπόχρεους της παρ. 1 του άρθρου 62 του ΚΦΕ, που η υποβολή τους γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω διαδικτύου και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία έληξε στις 31 Ιουλίου 2012, έως και τις 10 Αυγούστου 2012.
 
read more...
Aug8 8/8/2012 12:24:00 PM by Giannis

 Αποφασισμένοι Σαμαράς και Στουρνάρας να κλείσουν το πακέτο των 11,6 δισ.

παρά την αντίθεση Κουβέλη στην εφεδρεία

Σε νέα φάση δοκιμασίας εισέρχεται η κυβέρνηση, με επίκεντρο το πακέτο των μέτρων των 11,6 δισ. ευρώ, παρ' ότι προ μιας εβδομάδος οι τρεις αρχηγοί που την στηρίζουν συμφώνησαν στην άμεση προώθησή του. Νέο σημείο τριβής αποτελεί η εργασιακή εφεδρεία, που επανήλθε στο προσκήνιο. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στην υιοθέτηση του μέτρου, επικρίνοντας μάλιστα με δριμύτητα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης των αρχηγών, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τον τρόπο που χειρίστηκε το όλο θέμα.

read more...
Aug8 8/8/2012 12:12:00 PM by Giannis

 Στο τραπέζι οι περικοπές των «δώρων» στους υπαλλήλους και η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης.

Δυσκολότερο γίνεται για την κυβέρνηση το εγχείρημα διάσωσης των ειδικών μισθολογίων λόγω της «μαύρης τρύπας» στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ και πλέον στην καλύτερη των περιπτώσεων προβάλλει ορατό το ενδεχόμενο οι μειώσεις αποδοχών των 250.000 εργαζομένων (ένστολοι, γιατροί, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί κ.ά.) να μετατεθούν για την 1-1-2013.
Την ίδια ώρα υπό την πίεση των αυξημένων αναγκών για τις περιστολές δημοσίων δαπανών, αναθεωρούνται επί το σκληρότερο τα σενάρια για τις περικοπές στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές καθώς και για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, ενώ στο τραπέζι παραμένουν η κατάργηση των «δώρων» στο Δημόσιο και τις συντάξεις.
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω