Oct3 10/3/2017 10:27:00 AM by Giannis

 Στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «η Ελλάδα κατά του καρκίνου», που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, συνεχίζονται οι δωρεάν εξετάσεις (μαστογραφία και τεστ ΠΑΠ) των γυναικών του Δήμου Λαυρεωτικής.

 
Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών, ηλικίας από 25 ετών και άνω με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω, επιπροσθέτως με μαστογραφία.
 
 
read more...
Oct3 10/3/2017 10:01:00 AM by Giannis

 - Άνθρωπος που γνώριζε τους απαγωγείς έδωσε στοιχεία που οδήγησαν στην απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη - “Εγκέφαλος” της απαγωγής ένας 45χρονος με δράση κατά των πλειστηριασμών, λένε οι αστυνομικοί - Ο μεσίτης, ο ιδιοκτήτης νυχτερινών μαγαζιών και η 16χρονη σε ρόλο αγγελιαφόρου - Οι πληροφορίες από το “βαθύ λαρύγγι” και το μεγάλο λάθος με το κινητό που βρέθηκε σε χωράφι

Όπως όλα δείχνουν οι δράστες της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη έκαναν λάθη. Ωστόσο φαίνεται ότι οι αστυνομικοί είχαν αρχικά πληροφορίες από συγκεκριμένο άνθρωπο ο οποίος λειτούργησε ως… “βαθύ λαρύγγι” στην υπόθεση.
 
 
read more...
Oct3 10/3/2017 9:46:00 AM by Giannis

 Του Βασίλη Οικονόμου

 
 
Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποτελεί για τη Ν.Δ. ένα από τους κύριους στόχους της μεταρρύθμισης στο χώρο της Υγείας αφού θα φέρει τον Πολίτη στο κέντρο των αποφάσεων και εξελίξεων, με βασικό κριτήριο την παροχή στο άτομο και την οικογένεια των παροχών Υγείας που αρμόζουν σε Ευρωπαίο Πολίτη του 21ου αιώνα.
 
 
read more...
Sep28 9/28/2017 12:10:00 PM by Giannis

 Ύστερα από ενέργειες της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αχαρνών, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης - Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ), ενέκρινε την παροχή μπλε κάδων ανακύκλωσης, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Αχαρνών.

 
Πρόκειται για τροχήλατους μπλε κάδους ανακύκλωσης χωρητικότητας 360 λίτρων, οι οποίοι παραδόθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης στον Δήμο Αχαρνών και θα διανεμηθούν στα σχολεία του Δήμου Αχαρνών το επόμενο χρονικό διάστημα, ύστερα από συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.
 
 
read more...
Sep28 9/28/2017 12:00:00 PM by Giannis

 Παγωμάρα στο Μαξίμου από τη νέα αναβολή στη λήψη απόφασης από το ΚΑΣ για τα περί αρχαιολογικού χώρου στο πρώην αεροδρόμιο - «Δεν θα δεχθούμε σκόπιμη κωλυσιεργία» διαμηνύει οργισμένο - Στο πλευρό των αρχαιολόγων και ο Νίκος Φίλης

Συνεχίζεται η περιπέτεια της επένδυσης στο Ελληνικό και μαζί με αυτή και η δοκιμασία όλου του αφηγήματος περί επενδυτικού παραδείσου στην Ελλάδα, που έχει επιστρατεύει εσχάτως η κυβέρνηση για να πείσει ότι η χώρα αλλάζει σελίδα και έρχεται με φουλ ρυθμούς η ανάπτυξη.
 
 
read more...
Sep28 9/28/2017 11:50:00 AM by Giannis

 Αλλαγές έρχονται στις ρυθμίσεις χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο, καθώς οι δόσεις θα καθορίζονται και από το ύψος των καταθέσεων ακόμη και για οφειλέτες από 3.000 ευρώ ως 20.000 ευρώ.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», αυτό βρίσκεται στο τραπέζι των τελικών συζητήσεων της τρόικας με τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών εν όψει της Υπουργικής Απόφασης που αναμένεται να υπογραφεί το αργότερο μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
Οι δανειστές θέτουν ως όρο να υπάρχει περιουσιακό κριτήριο στις ρυθμίσεις χρεών ακόμη και για «μικροποσά» της τάξης των 3.000 ευρώ.
 
 
read more...
Sep26 9/26/2017 11:43:00 AM by Giannis

 Μόνο μειώσεις δείχνουν τα στοιχεία για τις συντάξεις σε ΙΚΑ και Δημόσιο - Έπεσε στα 732 ευρώ η μέση σύνταξη, κάτω από 100 ευρώ τα μερίσματα - Κουρεμένη στα 158 ευρώ η επικουρική για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους - Μεγάλοι χαμένοι οι νέοι συνταξιούχοι στο ΙΚΑ καθώς έχασαν τουλάχιστον 60 ευρώ το μήνα

Η πλειοψηφία των συνταξιούχων λαμβάνει κουρεμένες συντάξεις πολύ κάτω των 1.000 ευρώ.
 
Τα στοιχεία του συστήματος Ήλιος από το υπουργείο Εργασίας δείχνουν μεν ότι οι νέοι συνταξιούχοι έχουν καλύτερες συντάξεις σε σχέση με τους παλαιούς, ωστόσο, τα ίδια στοιχεία αποτυπώνουν και τις μεγάλες μειώσεις που έχουν υποστεί εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι.
read more...
Sep26 9/26/2017 10:49:00 AM by Giannis
 Στις 13 μονάδες το «γαλάζιο» προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Επιδείνωση της κατάστασης «βλέπει» 1 στους 2 πολίτες - Κέρδισε ο Μητσοτάκης τη «μονομαχία» της ΔΕΘ - Δεν πείθει το φιλοεπενδυτικό κυβερνητικό προφίλ
 

Τις τάσεις της κοινής γνώμης σε μία πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική περίοδο καταγράφει η έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θράκης (για λογαριασμό του ΣΚΑΙ), επιβεβαιώνοντας πάνω κάτω σχεδόν όλα όσα λένε και οι άλλες μετρήσεις του τελευταίου διαστήματος: Η ΝΔ εδραιώνει το μεγάλο προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τη διαφορά να μικραίνει κάπως, οι πολίτες είναι αποκαρδιωτικά απογοητευμένοι από την κυβέρνηση, αλλά εν μέρει και από την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ εκφράζουν και απαισιοδοξία για το μέλλον, καθώς περιμένουν χειροτέρευση της κατάστασης, ακόμη και νέα μέτρα. Επιπλέον, στα συμπεράσματα των ημερών είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πιο πειστικός από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Την ίδια ώρα η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανιστεί φιλική στις επενδύσεις δεν πείθει την κοινή γνώμη. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της παραίτησης Κουρουμπλή για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό. Όσο για τις διεργασίες στην κεντροαριστερά, το ενδιαφέρον δεν είναι αμελητέο, καθώς ένας στους τέσσερις δηλώνει ότι τις παρακολουθεί, ενώ αυξημένο είναι το ποσοστό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην πρόθεση ψήφου. 

read more...
Sep21 9/21/2017 11:44:00 AM by Giannis
Πρόκειται για εργαζόμενους σε δημόσια νοσοκομεία και όχι παιδιατρικά, καθώς η νόσος πλήττει πλέον περισσότερο ενήλικες - 160 τα καταγεγραμμένα κρούσματα, φόβοι ότι ο πραγματικός αριθμός είναι υπερδιπλάσιος
 
Σε νόσο των ενηλίκων τείνει να μετατραπεί στη χώρα μας η ιλαρά, παρότι συγκαταλέγεται στις λεγόμενες παιδικές ασθένειες, και μάλιστα τις μέχρι πρότινος θεωρούμενες ως «ξεχασμένες».

Η επιδημική έξαρση της ιλαράς -όπως χαρακτηρίζεται το κύμα της νόσου στη χώρα μας από τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ)- αφορά πλέον όχι μόνο παιδιά, αλλά και ενηλίκους, ηλικίας 35 έως 50 χρόνων, που είναι ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι. 

read more...
Sep20 9/20/2017 10:15:00 AM by Giannis
Είναι άλλο οι ακτές και το κολύμπι και άλλο η διατροφή, λένε οι ειδικοί. Η πετρελαιοκηλίδα μετά το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ ήρθε για να μείνει... χρόνια στο πιάτο μας.
Ψάρια και οστρακοειδή ήδη έχουν αρχίσει να έχουν πρόβλημα πετρελαιοκηλίδα.
 
Η θάλασσα σε κάποια σημεία “ξεβράζει” νεκρά ψάρια, ενώ όπως εξηγούν οι ειδικοί γρήγορα το πετρέλαιο θα “γαλακτοποιηθεί” και θα περάσει στον οργανισμό των ψαριών και των οστρακοειδών.
 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” ακόμη και εάν δεν γίνει χρήση διασκορπιστικών για την πετρελαιοκηλίδα οι υδρογονάνθρακες και τα βαρέα μέταλλα εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα. 

read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω